0 artikel(en)
Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, morgen in huis
5-sterren klantenservice
Gratis bezorging vanaf € 50

Netwerk kabels

 • Weergave per pagina:
 • 12
 • 24
 • 48
Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 1 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 1 meter

  € 2,25 € 1,86 excl. BTW
 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 1.5 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 1.5 meter

  € 2,50 € 2,07 excl. BTW
 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 2 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 2 meter

  € 2,95 € 2,44 excl. BTW
 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 3 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 3 meter

  € 3,95 € 3,26 excl. BTW
 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 5 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 5 meter

  € 4,95 € 4,09 excl. BTW
 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 10 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 10 meter

  € 7,95 € 6,57 excl. BTW
 • MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 15 meter

  MediaRange netwerkkabel UTP CAT6 15 meter

  € 9,95 € 8,22 excl. BTW
  • Weergave per pagina:
  • 12
  • 24
  • 48
  Van hoog naar laag sorteren

  7 artikel(en)

  Wat is een UTP kabel?

  Een van de eigenschappen van een kabel waar spanning op staat is het feit dat het een elektromagnetisch veld opwekt. Zeker bij kabels die dicht langs elkaar lopen kan dit aanleiding geven tot storing, waardoor data-overdracht door deze kabels bemoeilijkt wordt. Door twee draden om elkaar heen te draaien, voorkom je elektromagnetische interferentie. Dit principe wordt veel gebruikt in telefoonkabels en netwerkkabels. Een dergelijke getwiste of getorste kabel wordt UTP kabel genoemd, naar de term Unshielded Twisted Pair. Wil je bij jou thuis of in een bedrijf een netwerk aanleggen, dan heb je beslist UTP kabels als internetkabels of ethernetkabels nodig. Maar dan ben je wel verzekerd van hoogkwalitatieve bekabeling met zo min mogelijk kans op interferentie en zonder hinderlijke problemen met data-overdracht.

  UTP-kabels van 0,25 tot 30 meter

  Wie als leek een serverruimte vanbinnen bekijkt, wordt vaak overweldigd door de enorme hoeveelheid aan kabels die de meest uiteenlopende verbindingen maken. Als je zelf een serverruimte in wilt richten en het zo overzichtelijk mogelijk wilt houden, dan is het slim om gebruik te maken van UTP kabels van verschillende lengte. Een maatwerkleverancier als Opus ondersteunt je hierbij optimaal. Je kunt bij Opus kiezen tussen diverse lengtes UTP kabels, variërend van een korte UTP kabel van 0,25 meter, middellange UTP kabels van 15 meter tot een langer model UTP kabel van 20 meter tot zelfs een UTP kabel van 30 meter. Maak een goed schematisch overzicht van de bekabeling die je nodig hebt en bestel je UTP kabels vervolgens online bij Opus.

  Cat5, CAT5e, Cat6 en Cat7 UTP ethernetkabels

  UTP kabels voor je netwerk worden onderverdeeld in zogenaamde categorieën. Deze categorieën geven een indicatie voor het aantal MegaHertz bandbreedte en de snelheid van data-overdracht waarvoor ze gestandaardiseerd zijn. CAT1 is de oudste categorie, vroeger veel gebruikt bij analoge telefonie. De UTP CAT5 is een veelgebruikte kabel in moderne netwerken. Een UTP CAT5 kabel heeft een bandbreedte van 100 MHz en is geschikt voor snelheden tot 100 MBit per seconde. Is het voor je netwerk echter noodzakelijk dat je bandbreedte groter is en je data-overdracht nog sneller moet verlopen, dan hebben UTP CAT5 kabels hun beperkingen. Als je snelheden wilt bereiken in de GigaBit-range, dan kun je kiezen voor een UTP CAT5e kabel die 1 GBit per seconde kan verwerken. Wil je echter nog sneller, kies dan voor een UTP CAT6 kabel of een UTP CAT6a kabel, die snelheden tot 10 GBit per seconde garandeert. Als het voor je netwerk nodig is dat je bandbreedtes tot 1500 MHz probleemloos aan kunt, dan is een UTP CAT7 de beste keuze.

  UTP kabel kopen? Direct online bestellen

  Wil je online een UTP kabel kopen? Zoek je een leverancier die UTP CAT5 kabels van diverse lengtes uit voorraad levert? Dan is Opus graag je betrouwbare partner. Welke categorie je nodig hebt en welke lengtes je ook zoekt, vrijwel alle UTP kabels zijn direct leverbaar. Zeker als je een complete serverruimte moet inrichten, is de prijs van je bekabeling een belangrijke kostenpost in je budget. Opus biedt zijn UTP kabels beslist aan tegen concurrerende en scherpe prijzen. Of je nu een hele serie nodig hebt of slechts een of twee kabels, bij Opus vind je zeker goede deals voor je benodigde kabels. Alle UTP kabels van Opus mag je in feite goedkope UTP kabels noemen. Wil je voor je serverruimte online je UTP kabel kopen, dan garandeert Opus je de beste kwaliteit. Is je serverruimte eenmaal in gebruik en heb je je UTP kabels van de gewenste lengtes online gekocht, dan profiteer je van ongestoorde communicatie in een overzichtelijke werkruimte.

  idealafterpaypostnltrustpilot