0 artikel(en)
Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, morgen in huis
5-sterren klantenservice
Gratis bezorging vanaf € 50

SATA Kabels

 • Weergave per pagina:
 • 12
 • 24
 • 48
Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

 • MediaRange SATA 6 Gb/s kabel 0.50 meter

  MediaRange SATA 6 Gb/s kabel 0.50 meter

  € 3,50 € 2,89 excl. BTW
  • Weergave per pagina:
  • 12
  • 24
  • 48
  Van hoog naar laag sorteren

  1 artikel(en)

  Wat is een SATA kabel?

  Toen de eerste pc's op de markt kwamen, waren velen nog alleen uitgerust met intern geheugen. Al snel ontstond de behoefte aan opslagmedia zoals een harde schijf waarop je programmatuur van enige omvang kon installeren. Deze harde schijven, toen nog met geringe snelheid en met opslagcapaciteiten in de MegaByte-range, moesten via speciale bekabeling communiceren met je moederbord. Dit gebeurde via zogenaamde PATA-kabels, waarbij PATA staat voor Parallelle ATA. Het waren inflexibele en platte kabels. Vanaf 2003 werd een nieuwe standaard geïntroduceerd. Deze kreeg de naam SATA, voor Seriële ATA. Deze bekabeling was flexibeler, kon in lengte variëren en maakte een snellere dataoverdracht mogelijk. Het signaalvoltage van een SATA kabel bedraagt ongeveer 250 mV, tegen 5V voor een PATA kabel. SATA kabels hebben veel minder last van elektromagnetische interferentie dan PATA kabels. Een SATA kabel is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de hogere eisen die we aan moderne elektronische apparatuur stellen.

  Goedkope SATA600 en SATA300 kabels

  Als je zelf een moederbord samenstelt en zo hoog mogelijke prestaties wilt bereiken, dan is de combinatie van harde schijf en SATA kabel vaak een cruciale. Heb je een snelle harde schijf, dan zoek je ook een SATA kabel die deze snelheid kan waarborgen. Veel oudere apparatuur maakt nog gebruik van SATA kabels die een signaaloverdracht van 1,5 GBit per seconde garanderen. Voor de meer moderne en snellere toepassingen is echter meer capaciteit nodig. En hoewel het een feit is dat de gegarandeerde signaaloverdracht van een SATA kabel vaak hoger is dan de snelheid waarmee een harde schijf zijn data kan leveren, is het slim om voor de toepassingen van nu te kiezen voor een SATA 3 kabel of een SATA 6 kabel. De getallen 3 en 6 zijn een indicatie voor het aantal GBit per seconde. Wat je veel ziet zijn de uitdrukkingen SATA600 en SATA300. Dit is een indicatie voor het aantal Megabyte per seconde. SATA600 garandeert een maximale signaaloverdracht van 300 MB per seconde. De ontwikkelingen blijven overigens doorgaan. Sinds februari 2016 is de laatste revisie, SATA 3.3 geïntroduceerd, met een nog hogere signaaloverdracht. Voor de nieuwe Solid State Drives en optische schijven zoals een dvd-brander gebruik je bij voorkeur ook SATA kabels.

  SATA kabel kopen? Direct online bestellen

  Ben je op zoek naar een SATA 3 kabel, een SATA 6 kabel en wil je ook voldoende keuze hebben in lengte? Kijk dan in het assortiment van Opus naar de SATA kabel die het beste voldoet aan jouw specifieke wensen. Online je SATA kabel kopen bij Opus betekent dat je profiteert van scherpe prijzen en een snelle levering. Wat je van Opus ook mag verwachten is heldere productinformatie waarmee je een goede en gemotiveerde keuze kunt maken. Uiteraard is het slim om bij vragen of onduidelijkheden snel te bellen met onze kundige productspecialisten die je ook technisch complexe zaken in duidelijke taal uit kunnen leggen. Of je nou een harde schijf, een BluRay speler of een dvd-brander wilt koppelen aan je moederbord, bij Opus kun je de best passende SATA kabel kopen.

  idealafterpaypostnltrustpilot