0 artikel(en)
Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, morgen in huis
5-sterren klantenservice
Gratis bezorging vanaf € 50

Audio Kabels

 • Weergave per pagina:
 • 12
 • 24
 • 48
Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

 • MediaRange Jack kabel 3.5mm stereo 1 meter

  MediaRange Jack kabel 3.5mm stereo 1 meter

  € 1,95 € 1,61 excl. BTW
 • MediaRange Optische kabel 1.5 meter

  MediaRange Optische kabel 1.5 meter

  € 2,95 € 2,44 excl. BTW
 • MediaRange Tulp kabel 3 meter

  MediaRange Tulp kabel 3 meter

  € 2,95 € 2,44 excl. BTW
  • Weergave per pagina:
  • 12
  • 24
  • 48
  Van hoog naar laag sorteren

  3 artikel(en)

  Wat is een audio-kabel?

  Een audio-kabel is een kabeltje dat door middel van stroom een audiosignaal doorgeeft van het ene apparaat naar het andere. Hoewel er erg veel discussie is over de kwaliteits- en prijsverschillen van audio-kabels, is de functie van de kabel in wezen heel erg eenvoudig. Een audio-kabel kopen is vaak een sluitstuk bij de aanschaf van geluidsapparatuur, maar toch is het zinvol om er iets langer bij stil te staan. Een goedkope audio-kabel hoeft geen slechte audio-kabel te zijn, maar een duurdere tulp kabel is ook niet per se een betere tulp kabel. De audio-kabels die je vindt in de shop van Opus zijn van uitstekende kwaliteit en zijn leverbaar in meerdere lengtes. Houdt rekening met de afstand die de kabel moet overbruggen, zodat er nooit spanning op de audio-kabel komt te staan als deze eenmaal is aangesloten.

  Welke soorten audio-kabels zijn er?

  In de shop van Opus vind je een onderverdeling in drie soorten audio-kabels:

  • Optische audio-kabel
  • Analoge audio-kabel
  • Stereo audio-kabel

  De optische audio-kabel maakt gebruik van glasvezel draden en geeft het audiosignaal door, door middel van lichtpulsen. Deze optische audio-kabel is alleen geschikt voor versterkers en andere apparatuur die is voorzien van een zogenaamde S/PDIF-uitgang en -ingang. Houdt er rekening mee dat de apparaten aan beide zijden van de optische kabel geschikt zijn voor dit type signaaloverdracht. Voor alle andere apparaten is een analoge audio-kabel de beste oplossing. De varianten met tulpstekkers kom je het vaakst tegen bij de hifi stereo-apparatuur. Voor het overbrengen van een audiosignaal van bijvoorbeeld een telefoon naar een speaker, kun je een stereo audio-kabel met jackplug kopen.

  Audio-kabel kopen? Direct online bestellen

  Een audio-kabel kopen is niet iets wat de meeste mensen vaak doen. We adviseren je dan ook om goed na te denken voordat je een kabel bij Opus bestelt. Misschien nog wel belangrijker: zorg ervoor dat de kabel die je koopt voldoet aan de eisen die je apparatuur stelt. Een optische audio-kabel kun je echt alleen gebruiken als beide apparaten een optisch signaal kunnen verwerken. Bij de keuze voor een stereo audio-kabel die is voorzien van een zogenaamde jackplug, is het belangrijk om het juiste formaat plug te bestellen. Hoewel de mini-jack (het formaat waarmee mobiele telefoons zijn uitgerust) het meest voorkomende formaat is, komt ook apparatuur voor die een standaard jack nodig heeft. Welke kabel je uiteindelijk ook kiest, Opus biedt je de beste kwaliteit voor de beste prijzen. Voor vragen of uitgebreide informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ons vakbekwame personeel. Zij helpen je graag verder. Niet alleen voor kantoorapparatuur, mobiele telefonie- en computeraccessoires, maar ook voor audio-accessoires is Opus je servicegerichte partner die graag met je mee denkt.

  idealafterpaypostnltrustpilot